Decydując się na założenie hotelu z restauracją czy punktu gastronomicznego bądź piekarni trzeba liczyć się z wyposażeniem lokalu w niezbędny sprzęt. Bez niego codzienna praca, obsługa gości i klientów oraz oferowanie im posiłków na najwyższym poziomie nie będą możliwe. Jednym z podstawowych urządzeń, którym powinniśmy dysponować, jest piec.

Dobry, czyli jaki?

Nie od dziś wiadomo, że liczy się jakość. W niektórych przypadkach ilość również jest ważna, jednak jeśli chcemy zadowolić swoich klientów lub gości i przyrządzić takie dania, aby były w stanie usatysfakcjonować najbardziej wymagające podniebienie, dobra jakość jest najważniejsza. Odnosi się ona nie tylko do składników potraw czy umiejętności kucharza, ale również do pieca i innych urządzeń kuchennych. Dobry piec to taki, który jest przede wszystkim bezawaryjny. Powinien być również wielofunkcyjny. Firma Fagor Industrial ma w swojej ofercie leasingowej zarówno piece elektryczne, jak i gazowe z wieloma opcjami przyrządzania dań. Na przykład piec elektryczny ADVANCE posiada takie programy jak: para, para niskotemperaturowa, regeneracja MIX oraz konwekcja. Ponadto sprzęty z serii ADVANCE istnieją w pięciu różnych rozmiarach - można bez problemu dopasować taki, który będzie najlepszy do naszych potrzeb.

Dlaczego warto wyposażyć kuchnię w profesjonalny piec?

Przede wszystkim potrawy z takiej kuchni będą zawsze idealnie smakowały. Klienci będą zadowoleni, a co za tym idzie, będą przychodzili częściej oraz polecali nasz lokal swoim znajomym. Nie trzeba mówić, że takie działania przenoszą się bezpośrednio na zyski. Dzięki dużej pojemności pieca istnieje możliwość przyrządzania wielu potraw czy składników w tym samym czasie. Praca w kuchni będzie zorganizowana, co podniesie jej prestiż. Będzie panowała spokojna atmosfera, przez którą będzie mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś popełni błąd. Niektóre tańsze piece działają bardzo nierównomiernie - w zasadzie nigdy nie wiadomo, jak długo powinno się przyrządzać konkretne danie. Profesjonalny piec jest tak skonstruowany, że na pewno nie zawiedzie osoby, która z nim pracuje. Dotykowy panel pozwoli na wprowadzenie odpowiednich parametrów, dzięki którym danie będzie idealnie przyrządzone.

Profesjonalne wyposażenie kuchni jest jednak drogie. Często początkujące restauracje czy inne przedsiębiorstwa nie są w stanie się w nie zaopatrzyć. W takiej sytuacji można zgłosić się do firm, które oferują leasing nie tylko pieców, ale również innych sprzętów gastronomicznych. Dzięki nim kuchnia będzie profesjonalnie wyposażona i zacznie naprawdę dobrze prosperować. Oczywiście trzeba pamiętać o tym, że nie tylko wyposażenie przyczynia się do sukcesu - takim czynnikiem są też odpowiedni ludzie. Firma Fagor Industrial oferuje leasing zmywarek, pieców, a także urządzeń grzewczych takich jak kuchnie gazowe, frytownice czy grille i patelnie uchylne. Warto skorzystać z oferty takiej firmy, jeśli planuje się założenie własnego biznesu lub rozszerzenie jego działalności.

Informacje

Serwis Hotel-Prestige jest własnością firmy Sitte.pl. Wszystkie zamieszczone artykuły i materiały są chronione prawami autorskimi i nie można ich kopiować bez zgody naszej firmy. Jeśli mają Państwo ciekawe materiały i chcą je opublikować na łamach naszego serwisu prosimy o kontakt pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Kontakt

606 281 023
81 473 2011
 

sitte.pl
 

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.