Catering kojarzony był w Polsce głównie z dowozem gotowego jedzenia. Poza kanapkami na eventach firmowych oferowana była zimna płyta czy przekąski. Ostatnie lata dowodzą jednak, że w tej dziedzinie gastronomii nastąpiła rewolucja. Firmy cateringowe oferują sprzęt do wynajęcia, czyli stoły, krzesła, obrusy, namioty lub dodatkowe propozycje takie jak usługi fotograficzne czy dekoratorstwo. Najbardziej jednak odczuć zmiany można w samych kulinariach i oferowanym menu.

Firmy cateringowe nie zrezygnowały z małych przekąsek, a je udoskonaliły. Przykładem jest finger food, czyli małe dania spożywane bez użycia sztućców, a są to słone tartinki, mini sandwiche lub mini vol-au-vent – francuskie ciasteczka wypełnione musami serowymi. Poszerzenie menu dotyczy głównie dań obiadowych. Nietuzinkowy bukiet smaków serwowany przez firmy cateringowe przejawia się w jakości i rozmaitości poczęstunku. Wspomniana różnorodność związana jest z włączeniem do ofert kuchni zagranicznych, łącznie z orientalnymi. Na stołach znaleźć można włoskie Carpaccio wołowe podane z pomidorami koktajlowymi, kaparami, rukolą i twarożkiem wędzonym lub A’la caprese z awokado i truskawek z dodatkiem pieczonych płatków łososia z marynaty cytrynowej. Zupa tajska na mleczku kokosowym, czyli makaron azjatycki podany z kurczakiem, grzybami mun i pędami bambusa, to jedna z ofert kuchni dalekiego wschodu. Nie oznacza to, że kuchnia polska to tradycyjny schabowy. Na eventach coraz częściej można spotkać wytrawne obiady z kaczki lub gęsiny.

Catering idealnie komponuje się z panującą modą żywieniową, dlatego posunął się dalej w oferowanych posiłkach i stworzył oferty dietetyczne i wegetariańskie. Niskokaloryczne śniadanie w postaci serka camembert w migdałowej panierce, muśnięty żurawinowym sosem lub energetyczny obiad z kurczaka (filet z piersi) pod pierzynką beszamelową, kaszą kus-kus i surówka z kapusty włoskiej to jedne z wielu dań niskokalorycznych podawanych na eventach firmowych na życzenie. Wegetarianie także mogą zaspokoić swoje podniebienie na imprezie firmowej daniami z dyni – zupa krem z ziemniaczkami, marchewką i cebulą lub pieczonymi skrzydełkami z kalafiora w kruchej panierce z mąki, płatków i przypraw.

Bogactwo smaku oraz szeroka oferta techniczna firm cateringowych takich jak „www.GrupaRSVP.pl” sprawia, że organizowanie imprez jest nie tylko proste, ale pełne elegancji i luksusu. Wszelkie szczegóły są dopracowane do perfekcji, a uczestnikom pozostaje jedynie celebrowanie zabawy.

Informacje

Serwis Hotel-Prestige jest własnością firmy Sitte.pl. Wszystkie zamieszczone artykuły i materiały są chronione prawami autorskimi i nie można ich kopiować bez zgody naszej firmy. Jeśli mają Państwo ciekawe materiały i chcą je opublikować na łamach naszego serwisu prosimy o kontakt pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Kontakt

606 281 023
81 473 2011
 

sitte.pl
 

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.