Profesjonaliści pracujący w gastronomi, napotykają podczas organizacji imprez wiele problemów. Jednym z nich jest organizacja czasu pracy. O której odbędzie się obiad? Kiedy podać kolację? Pytania postawione przed chwilą, to najczęściej zadawane pytania przez właścicieli punktów gastronomicznych. Organizacja czasu pracy w kuchni jest trudna, a przygotowywanie kilku potraw na zaplanowaną godzinę czasem wręcz niemożliwe.

Nowe rozwiązania technologiczne są bardzo przydatne w kuchni, a mowa o kociołkach do zup, które są podgrzewaczami utrzymującymi stałą temperaturę posiłku. Z urządzeń oferowanych na stronie www.xxlgastro.pl korzystać można nie tylko do podgrzewania zup, ale także do potraw o gęstej konsystencji takich jak gulasz, fasola po bretońsku, sosy czy leczo. Kociołki elektryczne, o których mowa, mają pojemność od kilku do kilkunastu litrów. Wykonane są ze stali oraz tworzyw. Ich masa własna to maksymalnie kilka kilogramów. Zasada działania jest prosta, gdyż zasilane są sieciowym prądem elektrycznym, a podgrzewanie następuje przez grzałkę lub kąpiel wodną.

Podgrzewacze bardzo dobrze sprawdzają się w gastronomi mobilnej oraz stacjonarnej. Przygotowana zupa lub potrawa jednogarnkowa może zostać przetransportowana w dowolny punkt, a następnie podgrzana do niemal dowolnej temperatury i serwowana na gorąco przez kilka godzin! Rozwiązanie sprawdza się nie tylko podczas imprez na wolnym powietrzu, ale także w punktach serwujących maksymalnie dwa dania przez cały dzień na dowóz. Klienci obsługiwani przez większość dnia wymagają, aby dostarczony posiłek do domu był gorący. Kociołki elektryczne pozwolą na utrzymanie wysokiej temperatury serwowanej potrawy przez wiele godzin. Oczywiście podgrzewacze także są doskonałą pomocą podczas imprez stacjonarnych typu wesele, podczas których serwowanych jest wiele gorących dań. Sosy do mięs, rosół, zupy, gulasze oraz wiele innych potraw podawanych na weselach czy komuniach wymaga utrzymania wysokiej temperatury. Przygotowywanie ich na bieżąco jest bardzo kłopotliwe i ryzykowne. Kociołki elektryczne utrzymają świeżość oraz odpowiednią temperaturę posiłków do momentu podania ich na stół.

Kociołki do zup polecane są profesjonalnym punktom gastronomicznym typu hotele, restauracje, kantyny. Sprawdzają się doskonale na obozach, koloniach czy imprezach plenerowych typu koncert lub festiwal. Szeroka oferta urządzeń dostępna jest pod adresem www.xxlgastro.pl, gdzie można zaczerpnąć więcej informacji technicznych.

Informacje

Serwis Hotel-Prestige jest własnością firmy Sitte.pl. Wszystkie zamieszczone artykuły i materiały są chronione prawami autorskimi i nie można ich kopiować bez zgody naszej firmy. Jeśli mają Państwo ciekawe materiały i chcą je opublikować na łamach naszego serwisu prosimy o kontakt pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Kontakt

606 281 023
81 473 2011
 

sitte.pl
 

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.