Na ocenę hotelu składa się wiele czynników. Jednym z nich jest niewątpliwie restauracja, w której pobudzane są kulinarne zmysły klientów. Jest to miejsce spotkań wielu osób, zarówno w celach towarzyskich, jak i biznesowych. Głównym magnesem jest jednak napełnienie żołądka potrawami przyrządzonymi przez utalentowanych szefów kuchni.

Lokalnie – naturalnie

Menu jest opracowywane ze szczególną starannością. W dzisiejszych czasach trudno sprostać oczekiwaniom klientów, ale dzięki wprowadzeniu dodatkowych propozycji, np. specjalnego menu dla dzieci lub dla wegan, można dostosować posiłki do indywidualnej diety. Dzięki temu dania sporządzane przez szefów kuchni w hotelu charakteryzują się wysoką jakością. Jest to niezwykle istotne, ponieważ każdy powrót klienta po kolejne kulinarne doznania to znak, że praca kucharzy nie idzie na marne.

Przewagę nad konkurencją mają restauracje, które współpracują z lokalnymi producentami żywności. Szefowie kuchni mają wtedy pewność, że dostają to, czego oczekują i bez wahania mogą rekomendować naturalne i zdrowe składniki swoich potraw. Układając menu w oparciu o nie czerpią z tradycji i wytworów lokalnej ziemi. Tworzą swego rodzaju wyróżnik, który przyciąga wymagających pod względem kulinarnym gości. Czasami szefowie kuchni wprowadzają ideę produkcji „na miejscu” poprzez uruchomienie własnej piekarni lub wędzarni. Koncepcja ta wymaga większego zaangażowania ze strony kucharzy, ale daje satysfakcję zarówno pracownikom, jak i gościom hotelowym.

Przykład idealnej kuchni

Przyjemna okolica hotelu i charakterystyczna, nietuzinkowa kuchnia są receptą na udany biznes. Przykładem takiego połączenia jest Pałac Żaków, w którym znajdują się: renomowany hotel, wykwintna restauracja oraz winoteka. Doświadczeni kucharze serwują najlepsze dania kuchni polskiej i europejskiej, łącząc tradycyjne metody oraz nowoczesne techniki kulinarne. Dzięki talentowi, pasji i profesjonalizmowi szefa kuchni, restauracja Cristal przyciąga gości, spragnionych doznań smakowych i unikalnych potraw, które bazują na świeżych i naturalnych produktach, ziołach, a także sezonowych owocach runa leśnego. Coś dla siebie znajdą również miłośnicy sztuki winiarskiej. Za kartę win odpowiedzialny jest Jarosław Cybulski – znany koneser i kolekcjoner oraz wieloletni doradca przy Kancelarii Prezydenta RP w zakresie doboru win i potraw na oficjalne przyjęcia głów państw z całego świata. Dzięki jego doświadczeniu kuchnia hotelu zyskuje na oryginalności, a każdy posiłek w restauracji przypomina niebiańską ucztę w romantycznej atmosferze.

Informacje

Serwis Hotel-Prestige jest własnością firmy Sitte.pl. Wszystkie zamieszczone artykuły i materiały są chronione prawami autorskimi i nie można ich kopiować bez zgody naszej firmy. Jeśli mają Państwo ciekawe materiały i chcą je opublikować na łamach naszego serwisu prosimy o kontakt pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Kontakt

606 281 023
81 473 2011
 

sitte.pl
 

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.